Back to top

Makovo-jablková tortička

Publikované: 23. marec 2020 - 8:50
Máme radi jednoduché dezerty, všakže? Lebo zas ponúkam taký, ktorý sa dá zvládnuť aj so zatvorenými očami. Pritom je zdravý, lebo cukor môžeme vynechať, keďže ho sladkým robí ovocný cukor. A naviac, je bez múky, rýchly, chutný. Môžete ho robiť hneď z dvoch dávok.
Makovo-jablková tortička

POTREBUJEME:

  • 200 g mletého maku
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 20 g eritritu, medu alebo hnedého cukru – možno vynechať, ak sú jablká dostatočne sladké
  • šťavu a nastrúhanú kôru z jedného citróna
  • 250 g nastrúhaných jabĺk
  • 2 celé vajcia
  • 1/2 KL škorice
  • ½ KL soli

PRÍPRAVA:

  • Suché ingrediencie zmiešame.
  • Jablká postrúhame, vytlačíme na ne citrónovú šťavu a spolu s vajíčkami a suchými ingredienciami dobre premiešame.
  • Tortovú formu s priemerom 20 cm potrieme olejom a po lyžiciach do nej navrstvíme dobre premiešanú hmotu.
  • Pečieme v predhriatej rúre na 160 stupňov, cca 30-35 minút, resp. skúšame ihlicou. Po upečení necháme vychladnúť. Môžeme podávať so škoricovým jogurtom, s lyžicou mascarpone, alebo iba tak, bez všetkého, je šťavnatá.

Szabó B. Csilla / szabobcsilla.com / Little wonders

Toto ste už čítali?

Cookies