Back to top

Hráškové pyré s chrumkavým cícerom a kešu smotanou

Publikované: 20. máj 2020 - 15:09
Mám veľmi rada zelený hrášok, už aj na pohľad. A je taký vynikajúci s korenistým, chrumkavým cícerom. Kešu smotana je zas ako pena na torte.
Hráškové pyré s chrumkavým cícerom a kešu smotanou

Hrášok, cícer a kešu sú výborné rastlinné bielkoviny. Sú zdravé, chutné a toto jednoduché jedlo je bleskovo hotové.

POTREBUJEME:

Na hráškové pyré:

  • 2  bal. mrazeného hrášku (asi 900 g)
  • vodu
  • soľ

K zmesi z cíceru:

  •  400-500 g vareného cíceru (môže byť aj konzerva)
  • 1 KL soli
  •  1/2 KL mletého čierneho korenia
  • 1/2 KL mletých klinčekov
  • 1 KL údenej papriky
  • 1 KL práškového cesnaku
  • 1 PL oleja

Ku kešu smotane:

  • 100 g kešu orieškov
  • voda
  • pár kvapiek šťavy z citróna

PRÍPRAVA:

  1. Kešu oriešky dáme do hrnčeka a zalejeme ich teplou vodou tak, aby boli ponorené – necháme ich namočené 30-40 minút!
  2. Z konzervovaného cícera zlejeme šťavu, zrnká preložíme do väčšej misy, okoreníme, pridáme olej, dobre pretrasieme, aby každé zrnko bolo dostatočne okorenené.
  3. Preložíme do pekáča vystlaného papierom na pečenie a dáme do predhriatej trúby na teplotu 200+ stupňov, aby sa rýchlo opiekli.
  4. Medzitým mrazený hrášok zalejeme horúcou vodou, osolíme a necháme zovrieť.
  5. Vodu zlejeme, necháme jej iba toľko, aby sme pomocou ponorného mixéru vytvorili pyré. Netreba vymixovať úplne dohladka, ja mám rada, ak tam ostanú malé kúsky hrášku.
  6. Teraz sa vrátime ku kešu orieškom. Keď už zmäkli, zlejeme z nich takmer všetku vodu, trochu osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou, aby boli jemne kyslasté. Tiež ich rozmixujeme, akoby na spôsob smotany.
  7. A môžeme podávať!

Szabó B. Csilla / szabobcsilla.com / Little wonders

Toto ste už čítali?

Cookies