Back to top

Pulled pork, keď sa sen stáva skutočnosťou

Publikované: 5. február 2019 - 15:59
Pulled pork je niečo, s čím sa dajú robiť neuveriteľné dobroty.
Pulled pork, keď sa sen stáva skutočnosťou

yskúšajte si tento užasný recept. Príprava sa môže zdať náročná, ale v skutočnosti to vôbec nie je náročné na prácu, skôr na čas, ale ak to pečiete v noci, na druhý deň máte obed hotový a určite zabodujete. Je skvelý na väčšie oslavy. Je úplne výborný na druhý aj tretí deň, stačí len ohriať v rúre alebo na panvici.

PRÍSADY (TENTO RECEPT BOL POUŽITÝ NA RODINNÚ OSLAVU, ČIŽE JE VO VÄČŠOM MNOŽSTVE):

  • 2500g hovädzie alebo bravčové mäso (ja som tentokrát použila bravčové plece)
  • 10 lyžíc hrubozrnná soľ
  • 6 lyžíc cukor (nezľaknite sa, to sa používa iba na potretie mäsa, po postátí sa to zmýva)
  • vinný ocot
  • 2 lyžice mletá červená paprika
  • 1 lyžica chilly
  • 1 lyžička čierne mleté korenie
  • 1 celý cesnak očistený prelisovaný
  • 1 lyžica mletá rasca
  • olej
  • BBQ omáčka (na takýto kus mäsa som použila celú BBQ omáčku)
  • Coleslaw

BBQ OMÁČKA

  • 8 lyžíc paradajkový pretlak
  • 4 lyžice trstinový cukor
  • 4 lyžice ocot balzamikový
  • 2 lyžice horčica hrubozrnná
  • 1/2 lyžička worcester omáčka
  • 1/2 lyžička korenie

Postup je úplná malina, všetky suroviny dáme na panvicu a len krátko prevaríme, aby sme prepojili chute.

COLESLAW

  • 1 biela kapusta malá
  • 4 mrkvy
  • 200ml grécky jogurt
  • 1 lyžica ocot
  • 1 lyžička horčica
  • štipka himalájskej soli
  • citrónová šťava z jedného citróna
  • 1 lyžica trstinový cukor
  • 3 ks stopkový zeler

Zeler a mrkvu očistíme, nastrúhame na hrubo. Ja som všetko dala do robota, tak to išlo hladko a tak som postrúhala aj kapustu. Všetky ingrediencie spolu dobre zmiešame a dáme odstáť.

POSTUP:

  • Zmiešame soľ a cukor a vmasírujeme do celého mäsa, robíme to dôkladne. 
  • Takto pripravené mäso odložíme do chladničky na jeden deň.
  • Po 24 hodinách mäso opláchneme octom a umyjeme tú soľ a cukor.
  • Takto pripravené mäso potrieme zmesou korenín (paprika, chilly, rasca, cesnak, korenie).
  • Vložíme do pomalého hrnca, ktorý zapneme a pečiame zhruba 3 hodiny na (low). Ak nemáte pomalý hrniec, tak pečieme normálne na sporáku v pekáči na 160-180'C dve hodiny).
  • Po 3 hodinách potireme mäso BBQ omáčkou, dáme pokrievku a pečieme zhruba 8 až 9 hodín, celková doba pečenia mäsa by mala byť 11-12 hodín. V rúre cca 8-9 hodín.
  • Keď mäso vyberieme po 12 hodínách, bude sa nám krásne rozpadávať.
  • Vydličkou ho rozporcujeme, pridáme nazad do omáčky výpeku a premiešame.
  • Tento recept je veľmi jednoduchý a chutný. Čas pečenia je síce dlhý, ale môžete to piecť cez noc a máte obed na druhý deň hotový. 
  • Podávať ho môžete v domácej žemli  alebo v domácom kváskovom chlebe. Alebo so zeleninovými hranolkami. 

Zdroj: janaearl.com

Toto ste už čítali?

Cookies